Tervezés

Az építészeti területeken vállaljuk az összes szükséges szakági tervező generál tervezőként történő összefogását, és a komplett engedélyezési folyamat lebonyolítását, szakhatóságokkal történő egyeztetést, kiviteli tervek elkészítését és a projekt tagjaival (megrendelő, kivitelező, szakhatóság…) történő egyeztetését.

Irodánk kiemelt figyelmet fordít az általunk tervezett épületek energetikai minőségére.

Véleményünk szerint egy tervezett új épület akkor felel meg az Építtető igényeinek a legjobban, ha funkcionálisan megfelel elvárásainak, ha örömmel tekint rá, mert szép, és ha a fenntartása gazdaságos.

Ma már egyre gyakrabban olvashatunk az energiahordozók árának drasztikus emelkedéséről, és a közelgő energiaválságról. Az épületek energetikai követelményeire vonatkozó előírások jelentősen szigorodtak az elmúlt években, de azok még mindig messze elmaradnak a nyugat-európai normáktól.

Megrendelőinknek minden esetben javasoljuk, hogy egy ház építésekor, felújításakor ne a ma követelményeit, hanem a jövő elvárásait tartsák szem előtt. Egy új épület teljes építési költségét tekintve nem számottevő az a többlet, aminek a ráfordításával jelentősen jobb energia igényű házat lehet kialakítani, amelynek energia felhasználása alig 50-75%-a a követelményeknek éppen csak megfelelő épülethez képest. A többletköltség a folyamatosan növekvő energia árak mellett néhány év alatt megtérül. Nem is beszélve arról a komfortérzetről, amit egy jól megtervezett épület télen-nyáron egyaránt nyújtani tud.

Az üvegfelületek megfelelő tájolásával, méreteiknek helyes megválasztásával és árnyékoló szerkezetek tudatos alkalmazásával, minimális többletköltséggel elérhető, hogy az épület télen maximálisan kihasználja a napsütés szoláris hő-nyereségét, és azt az épület belső terének felmelegítésére fordítsa. Az árnyékolók ugyanekkor lehetővé teszik, hogy a nyári forróságban az épület belső hőmérséklete ne melegedjen fel az elvártnál nagyobb mértékben, így külön gépi hűtés nélkül is kellemes maradjon a belső légállapot.

További lehetőségeket nyújtanak a megújuló energiák hasznosítása, amelyek segítségével passzívházak is kialakíthatók, bár ezen rendszerek kialakítási költségei nagyobb anyagi ráfordítást igényelnek.

Bármelyik változat kialakítása jó döntés, mert figyelembe veszi az energiafelhasználás optimalizálását, és így az épület működtetési költségeinek csökkentése mellett figyelmet fordít a környezet védelmére, és a jövő nemzedékek számára egy élhető világ megőrzésére is.

Vegye fel velünk a kapcsolatot az voroscsaba@molior.hu email címen vagy hívjon a 06-30-303 5271 számon.

 

2012 © Molior Mérnökiroda Kft.

6300 Kalocsa, Pataji út 48.

E-mail: voroscsaba@molior.hu

Tel./fax: +36 78 465 585

Mobil: +36 30 303 5271

Telefon: +36 30 303 5271 E-mail küldés